Snelle & simpele Spaghetti Bolognese

Gepubliceerd op 23 juli 2025 om 18:39

Check voor het gehele filmpje en de eindresultaten mijn Tik Tok @smullenmetKim

 

Doordeweeks geen tijd, maar wél zin in smaak? Deze easy bolognese is jouw redder in nood.

Geen gedoe met urenlang sudderen — deze variant is binnen 25 minuten klaar en nog gezond ook. Groenten erin verstopt, gehakt dat alles draagt, en een saus waar je je bord bij aflikt. Kindvriendelijk, partnerproof én goedgekeurd door de drukke-kok-in-huishouden. Let's go!

 

Wat heb je nodig?

 

  • 500 gram rundergehakt

  • 1 paprikamix (rood, oranje & groen), fijngesneden

  • 1 flinke courgette, in blokjes

  • 1 ui, fijngesneden

  • Snufje knoflookpoeder (of in mijn geval: chili & garlicpowder voor pit)

  • Zwarte peper naar smaak

  • 1 a 2 maggiblok(ken)

  • Flinke scheut zoetzuurmarinade

  • 1 zakje macaroni/spaghetti kruiden 

  • 1 pakje gezeefde tomaten

  • 1 pak (volkoren) spaghetti

Zo maak je 'm:

 

  1. Zet een grote pan met water op voor de spaghetti. Voeg wat zout toe en kook de pasta volgens de verpakking.

  2. In een grote pan of wok: bak het gehakt rul in een klein beetje olie of boter.

  3. Voeg alvast de volgende kruiden toe aan het gehakt: Chili / Garlic poeder, zwarte peper en zout. 
  4. Je kan naar smaak ook nog een beetje Marokkaanse Rash El Hannout toevoegen. Dat geeft het wat extra spice. 
  5. Voeg vervolgens de paprikamix en ui toe en roer het geheel om.

  6. Voeg vervolgens de courgette erbij en bak alles mee tot het een beetje zacht is.
  7. Tijd voor de echte smaak! Voeg toe:

    • Maggiblok

    • Zoetzuurmarinade

    • Het zakje spaghetti kruiden

    • En het pakje gezeefde tomaten

  8. Voeg ongeveer 200 ml (liefst kokend) water toe.
  9. Laat dit lekker 10 a 15 minuten pruttelen, zodat de smaken goed samenkomen.

  10. Giet de spaghetti af, en roer eventueel een lepeltje van de saus er al doorheen voor extra smaak.

Serveren

 

Schep die heerlijke spaghetti op, gooi er een flinke lepel van die snelle bolognese overheen en klaar is Kees.

Wil je luxe doen? Geraspte kaas, verse basilicum of een knoflookbroodje erbij — en je hebt gewoon een feestje op dinsdag.

Kim’s tip:

  • Extra groenten erin moffelen? Wortel, spinazie of champignons doen het ook goed.

  • Vegetarisch? Vervang het gehakt door linzen of vega rulgehakt.

  • Geen zoetzuurmarinade? Gebruik een klein scheutje ketjap of honing voor een vleugje zoetigheid.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.