Check voor het gehele filmpje en de eindresultaten mijn Tik Tok @smullenmetKim
Rijpe bananen over? Niet weggooien – bakken! Dit bananenbrood is luchtig, smeuïg én gewoon verslavend lekker.
Perfect voor bij de koffie, als tussendoortje of stiekem als ontbijt. Binnen no time ruikt je hele huis naar gezelligheid. En ja: je gooit er gewoon je bijna-bruin-bananen in. Geen paniek, dát maakt ‘m juist lekker.
Wat heb je nodig?
-
125 g boter, gesmolten
-
250 g volkoren bloem
-
2 eieren
-
1 zakje vanillesuiker
-
1 zakje bakpoeder
-
200 g suiker (mag ook basterdsuiker zijn)
-
1 theelepel vanille-extract
-
50 à 75 ml melk
-
2 à 3 goed rijpe bananen
-
Een klein scheutje water (voor de luchtigheid)
-
Snufje zout
Zo maak je 'm:
-
Verwarm je oven voor op 175°C (boven- en onderwarmte) en bekleed een cakeblik met bakpapier of vet ‘m even in.
- Smelt je boter op laag vuur.
- Doe je suiker in een kom en voeg daar de gesmolten boter aan toe en mix dit door elkaar met een mixer of garde.
- Vervolgens doe je daar de eieren, vanillesuiker, vanille-extract en bakpoeder aan toe. Dit mix je weer even kort door elkaar op de middelste stand.
- Voeg dan de bloem en melk toe aan het beslag en mix dit even goed door elkaar op een middelhoge stand, totdat het een wat gladder beslag word.
-
Prak hierna de bananen lekker fijn in een aparte kom.
- Voeg het bananenpraksel vervolgens toe aan het beslag en mix dit nog even kort door elkaar op een lagere stand.
- Als laatste voeg je nog een beetje zout en scheut water toe en dat mix je ook nog even kort. Nu is je beslag klaar.
-
Giet het beslag in je cakevorm en strijk de bovenkant glad.
-
Zet in het midden van de oven voor ongeveer 55 à 60 minuten. Even checken met een prikker: komt ‘ie er schoon uit? Dan is je bananenbrood klaar.
-
Laat het brood even afkoelen voor je het aansnijdt (als je dat geduld hebt 😅).
Kim’s tips:
-
Nog bananen over? Snij er eentje in de lengte door en leg bovenop het beslag voor een extra mooie look.
-
Liever wat minder suiker? Je kunt gerust 50 g minder gebruiken, de bananen zorgen zelf ook al voor zoetheid.
-
Extra feest? Voeg wat walnoten, pure chocola of een snuf kaneel toe aan het beslag.
Reactie plaatsen
Reacties