TikTok's Crunchy Potato Salad

Gepubliceerd op 7 juli 2025 om 12:48

Oké, eerlijk is eerlijk... TikTok heeft me weer eens verleid. Dit keer niet met dansjes of lifehacks, maar met eten. En wát voor eten! Deze Crunchy Potato Salad is alles wat je wilt: krokant, fris, romig en zó lekker dat je je vingers erbij opeet (letterlijk, kijk uit met die dressing). Perfect als lunch, bijgerecht voor een zomerse BBQ of gewoon omdat je het verdient.

Wat heb je nodig?

 

Voor de crunchy aardappeltjes:

  • Ongeveer 12 Roseval aardappeltjes (of een ander stevig, rood aardappeltype)

  • Olijfolie

  • Zeezout

  • Gemixte peper

  • Knoflookpoeder

 

Voor de frisse dressing:

  • 3 flinke eetlepels Griekse yoghurt (10% vet = liefde)

  • 2 eetlepels mayonaise (je favoriete soort mag, zelfs vegan mag mee doen!)

  • 1 flinke theelepel mosterd

  • Verse dille, fijngehakt (naar smaak)

  • Verse peterselie, fijngehakt (ook naar smaak)

  • Verse bieslook, fijngehakt (je raadt het al: naar smaak)

  • ½ tot 1 komkommer

  • Sap van 1 citroen (zonder pitjes, tenzij je houdt van verrassingen)

Zo maak je het:

 

Stap 1: De crunch begint bij de aardappel

  1. Was de aardappeltjes goed (schillen hoeft niet, laat ze lekker in hun jasje

  2. Kook ze in ruim water ongeveer 10 minuten. Ze moeten nét gaar zijn, niet tot moes.

  3. Giet ze af en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat.

  4. En dan het leuke gedeelte: plet ze! Gebruik de onderkant van een glas en druk elke aardappel voorzichtig plat tot een soort mini-aardappel-pannenkoekjes.

  5. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en strooi er zeezout, gemalen peper en knoflookpoeder overheen.

  6. Zet ze in de oven op 185°C (hetelucht) en bak ze ongeveer 25 minuten tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn.
    Houd ze goed in de gaten – crunchy, niet verbrand!

 

Stap 2: De dressing waar je blij van wordt

  1. Meng in een kom de Griekse yoghurt, mayonaise en mosterd.

  2. Snijd je kruiden fijn en roer deze erdoorheen. Je mag losgaan – kruiden zijn het feestje van deze dressing.

  3. Halveer de komkommer, verwijder het waterige midden met een lepel en snijd hem in halve maantjes van ca. 1 cm dik.

  4. Voeg de komkommer toe aan je dressing.

  5. Pers de citroen uit (zonder pitten graag, tenzij je een crunch-challenge zoekt) en roer het sap erdoor.

  6. Proef even... misschien nog wat zout? Peper? Jij bent de chef!

 

Stap 3: De grote finale

  1. Haal je crunchy aardappeltjes uit de oven en laat ze een paar minuutjes afkoelen.

  2. Voeg ze toe aan de dressing en meng alles voorzichtig door elkaar. Niet te hard roeren – je wilt die knapperigheid behouden!

  3. Zet het geheel nog even in de koelkast (ongeveer 30 minuten) zodat de smaken goed kunnen intrekken. Geduld is een schone zaak (en moeilijk, ik weet het).

Serveer & Geniet

 

En daar heb je het dan: een salade die TikTok waardig is én BBQ-koning(in)waardig. Knapperig, fris, romig, kruidig. Gewoon een feestje op je bord. Serveer als bijgerecht bij gegrild vlees of vis, of eet ‘m lekker solo met een glaasje koud wit (of water met munt, net hoe wild je dag is).

Bonus: Deze salade is de volgende dag nóg lekkerder. Als je dan nog iets over hebt tenminste. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.